Logo Trip advisor

agenda en links

Leuke reactie op een reisblog:
http://www.actoftraveling.com/2013/04/perfect-bed-breakfast-in-antwerp/

Wij werken samen met onderstaande organisaties
www.weekendhotel.be
www.guesthouses.be

 

   

Activiteiten in Antwerpen

uitgaan, agenda, film theater, optredens, shopping, leuke tips alles te vinden in www.zone03.be
www.visitantwerp.be

www.weekup.be
www.doemijmaarantwerpen.be een site met veel leuke adresjes en activiteiten.
www.ecohuis.be
tentoonstelling rond ecologie en bouwen www.rataplanvzw.be
programma van de Rataplan
www.deroma.be
programma van de Roma
www.emeryetcie.com
een van de mooiste winkels voor binnenhuisdecoratie
www.desingel.be
theaterprogramma
www.momu.be
het modemuseum
www.museum.antwerpen.be
alle Antwerpse musea
www.muhka.be
museum voor hedendaagse kunst www.fotomuseum.be
www.hetpaleis.be
theater
www.fakkeltheater. be
www.monty.be
www.antwerpart.be
www.zomervanantwerpen.be
elke zomer weer over vanalles tedoen
www.kattendijktango
buiten dansen op pleinen en boten

Tips (Googelen of linken) Exploring Antwerp bij ons om de hoek. Onze wijk heeft zoveel interessante culturen bijeen dat het de moeite is om hier je ontdekkingstocht te beginnen. Neem bij voorbeeld de Offerandestraat en begin bij café deValk, de kans is groot dat je die dag niet veel verder komt. Hier ontmoet je de echte volkse Antwerpenaar. Voor Jambers-liefhebbers een must! Verder veel goedkope exotische winkeltjes en altijd veel mensen op straat.

Antwerpen boekenstad, iedere 3e zondag van de maand boekenmarkt op het De Coninckplein waar ook de nieuwe Permeke bibliotheek is gevestigd. De Gouden Uil werd onlangs in Antwerpen uitgereikt. Het drukkerijmuseum Plantin Moretus is op de Unesco lijst geplaatst van wereld erfgoed. Hier vind je de eerste drukpers ter wereld. Het AMVC Letterenhuis aan de Minderbroedersrui heeft veel aandacht voor Antwerpse dichters en schrijvers.

Op zaterdag eerst even de joodse (sabbat) cultuur opsnuiven in de Kievitswijk dan naar de markt op het Theaterplein. De echte genieter stopt bij de karakollenkraam en nuttigt ter plaatse een half dozijntje oesters, verse escargots met lookboter of een schep karakollen (gekookte schelpdieren) en daar een glaasje champagne bij! .

In de wijk Zurenborg in Berchem, de Dageraadsplaats en vooral op de Cogels Osylei zijn parels van art deco bouwkunst te bewonderen. Een kwartiertje stappen van bij ons. In deze wijk vind je de lekkerste restaurantjes en leuke cafés. Van ons uit 10-15 minuutjes lopen.

Probeer een kaartje te bemachtigen voor een ruienwandeling, een avonturentocht door de riolen. In accu-bootjes vaar je via de Grote Markt tot bijna het Schipperskwartier.

Het schipperskwartier is wel een heel proper red-light-district geworden, zorgvuldig ingericht volgens alle normen van veilig werken en hygiëne. De bekende discotheek: Café d'Anvers is hier gevestigd.

Op het vlakbij gelegen Eilandje ontstaat rond het MAS, museum aan de stroom een geheel nieuw woon- en recreatiegebied.  Absolute aanrader is een bezoek aan het Red Star Line museum met als thema emigratie. Er komen steeds meer leuke cafés, restaurantjes, terrasjes bij. Heel mooi is het Felixpakhuis aan de jachthaven, een oud pakhuis waar nu het stadsarchief is gehuisvest en 2 restaurants. In de aangrenzende haven liggen historische schepen en hijskranen.
Wat verderop in het Kattendijkdok wordt gewerkt aan een nieuwe tramlijn. In het dok ligt het grootste drijvende zwembad van Europa. Op het havenhoofd staat boven het havenhuis een glazen constructie: een landmark van de bekende architecte Zaha Hadid.
Park Spoor Oost is een park voor evenementen zoals de Sinksenfoor.

Een must-see in de zomer is Park Spoor Noord voor veel Antwerpenaren de place-to-be om te rennen, sporten, relaxen, loungen, waterpret speeltuinen, skateramp enz. zeker interessant voor kinderen!

Veel nieuwe grote werken staan in de planning. Men is begonnen met de heraanleg van de Schelde kaaien en gestrat met de 2e fase van de Leien. Daar komt een groots plein rond "den Opera". Prachtig is om de vernieuwde Leien af te gaan tot het nieuwe Justitiepaleis (het Vlinderpaleis)

De voetgangerstunnel doen via de houten roltrappen 30 meter onder de grond. Gebouwd in de jaren 30. De verbinding naar linkeroever. Beneden is het moeilijk kiezen, de tunnel door (1250m) en het Boudewijn bos bezoeken van de kunstenaar Wilfried Pas of terug naar boven en uitwaaien langs de wandelterras van de Schelde. Natuurlijk eerst iets lekkers eten of drinken op het Zuiderterras (architect bOb van Reeth)

In de zomer is het leuk aan de "plage" (zandstrand en boulevard) van Sint Anneke waar nog ouderwets geflaneerd wordt. Er start hier ook een schitterende Sint Anneke fietsroute.

Op 20 km in het havengebied ligt fort-Lillo, een vestingplaats met jachthaventje uit de tijd van Willem van Oranje. Toen bedoeld ter verdediging tegen de Spaanse vloot. Nu ligt het midden in de petrochemie, bizarder kan bijna niet. Hoewel: Neem van Lilo het voetveer naar Doel en bezoek het spookdorp onder de kerncentrale nog voor het wordt opgeslokt door de nieuwe havenaanleg. Ja, het surrealisme is in België uitgevonden.

Het openluchtmuseum Middelheim een park met prachtige beelden in de natuur. Gratis toegang.

Podium cafés: de Muziekdoos, De Buster, regelmatig muziek optredens. Comedy café The Joker (Kleine Markt 16) van Alex Agnew. Wekelijks stand up comedians.

Voor een moment van onthaasting is begraafplaats Schoonselhof interessant. Hier rusten ontelbare beroemde Vlamingen in barokke graftombes.

In het Boekenbergpark staat een uit vuursteen gemetselde onderaardse grot, een "folieke" uit de 18e eeuw! Bijna niemand weet dat hier een natuurhistorisch museum is met vondsten, maquettes, mineralen, fossielen enz. uitgebaat door (aandoenlijke) oudere amateurarcheologen. Voor 75 Eurocent een uur van de wereld. Open vanaf 1 mei tot oktober van 14.00 tot 18.00 uur Google: natuurhistorisch museum Boekenberg

Wij willen onze gasten graag aansporen om eens met de fiets naar Antwerpen te komen. Wij kunnen uw fietsen veilig stallen en kennen de specifieke noden van de lange- afstand fietser. Er ligt een prachtige, vrijwel autovrije, fietsroute langs het kanaal Dessel-Schoten en Kempisch Kanaal. Hierlangs kun je via Tilburg (Bels lijntje),of via Arendonk, Neerpelt (Kempisch Kanaal) en zelfs Maasmechelen ongehinderd tot Schoten fietsen.