Logo Trip advisor

de omgeving

droom+daad ligt op 800 meter van het Centraal Station van Antwerpen aan de rand van het district Borgerhout. Je kunt hier nog makkelijk de auto kwijt en tram en bus stoppen om de hoek. De Ring van Antwerpen is vlakbij en in een half uur loop je via het Station, de Meir en de Groenplaats tot op de Grote Markt.

De wijken Seefhoek, Statiekwartier en Borgerhout vormen een multicultureel gebied waar zich veel kunstenaars, acteurs, muzikanten en designers hebben gevestigd. De aanwezigheid van de st-Lucas Hogeschool voor Kunsten en Designcentrum Lange Winkelhaak is daar niet vreemd aan.
Hierdoor is er ook een opbloei van restaurantjes, cafés en kleinschalige ambachtelijke bedrijven.

Jan Fabre heeft hier zijn theater Troubleijn en Robbe de Hert filmhuis Klappei. Schilders als Luc Tuijmans, Fred Bervoets, Hugo Claus, Jan Decleir en Panamarenko hebben hier gewerkt. Vincent van Gogh woonde in de Lange Beeldekensstraat 224, een plaquette aan de gevel herdenkt dit feit.

 

 

   

Hier leven tientallen nationaliteiten broederlijk samen. Veel van de bedrijvigheid speelt zich af op straat en vormt daardoor een authentiek stukje Antwerpen. De meest exotische producten worden in talloze winkeltjes te koop aangeboden. Afrikaanse kapsters vlechten ongelooflijk kunstige haartooien. Voel je welkom in een Marokkaans theehuis. De Turkse kleermaker meet je een mooi en betaalbaar maatpak aan. De van Wezenbeekstraat is een echte China Town, bezoek daar de Aziatische supermarkt Sun Wah een keer. Op het Sint Jansplein vind je dan weer veel Portugese eethuizen en cafés, een belevenis om daar te zijn als er iets met voetballen is.... Vergeet niet om minstens één pintje te drinken in het volkscafé "de Valk", daar proef je de echte sfeer van de wijk en ontmoet je de echte Antwerpenaar.

 

De door vrijwilligers gerestaureerde cinema Roma is nu een gerenommeerd theater geworden. Het Ecohuis is een begrip op het gebied van milieu en bouwen. Het Atlasgebouw aan de Carnotstraat, is een centrum voor inburgering. Op het Kerkplein ligt het mooiste basketballveld ter wereld, een kunstwerk in mozaïek. geïnspireerd op een Marokkaans tapijt. Hier vind je ook het standbeeld van Julien Schoenaerts van Wilfried Pas. Wijkfestivals, (boeken)markten, theaters, galeries zorgen steeds voor verrassende activiteiten. Wij helpen u graag deze bijzondere buurt te ontdekken.